Nye energikrav kan koste boligeiere dyrt – her kan du flytte rett inn i energiklasse A  

De siste dagene har det vært flere medieoppslag, blant annet i Nettavisen, om EUs nye bygningsdirektiv. Formålet er å få ned energiforbruket i bygninger i EU-land.

I oppslagene kommer det fram at direktivene er markert EØS-relevant, og Norge er forpliktet til å implementere det. Dette vil sette store krav til oppgradering av boliger og bygninger som ikke er vernet. 

– Bygningsenergidirektivet stiller krav om tiltak som sikrer at gjennomsnittlig primærenergibehov for landets boliger reduseres med 16 prosent innen 2030 og med 20-22 prosent innen 2035. 55 prosent av denne reduksjonen skal skje ved renovering av de 43 prosent dårligst presterende boligene, kan vi lese i artikkelen til Nettavisen.

Bygget for fremtiden

Vil du unngå å måtte ta disse grepene? På Høgvoll har vi bygget for fremtiden, og her kan du flytte rett inn i leiligheter med energiklasse A.

Høgvoll har en egen energisentral med bergvarme i kjelleren som produserer ca. 60-75% av energien bygget trenger.

– Vi tok beslutningen om å bygge bergvarmeanlegg på Høgvoll i 2019. Utgangspunktet vårt den gangen var skiftet vi så ville komme på energi i Norge og Europa. I 2022 skrev Finansavisen at kunder sto i kø for bergvarmeanlegg over hele Europa, og med de nye direktivene fra EU er det en tydelig bekreftelse på at dette var et godt valg. I tillegg øker dette verdien på leilighetene, sier daglig leder for Høgvoll AS, Ole Chr. Bakås.

 Høgvoll, med sine fem etasjer, er bygget i norsk massiv tre.

– Høgvoll er konstruert som et «grønt bygg», med virkninger på både miljø og energieffektivitet. Bygget har både en egen karbonlagring, kan resirkuleres og gjenbrukes, samtidig som materialet ikke gir CO2-tilførsel i atmosfæren etter endt bruksperiode, forteller Bakås.

Det er fremdeles noen ledige leiligheter på Høgvoll, og du har mulighet til å sikre deg en «grønn» og unik leilighet i Bø sentrum.

Vil du vite mer om hva Høgvoll har å by på, og ta en titt på leilighetene?

Vi holder drop-in-visning, og du kan ringe oss på 481 11 748 for å avtale tid.

Camilla Moen

Kommunikasjon, Høgvoll AS 

Flere blogginnlegg