Presseskriv Haugestøl VVS AS august 2020

INSPEKSJON: Prosjektleiar ved Høgvoll-bygget, Ole C. Bakås, Andreas Lund og Kjell Rune Kilen frå Haugestøl VVS inspiserer bygginga av energibrønnar på tomta i Lektorvegen, der det nå blir bygd eit nytt leilegheitskompleks. FOTO: Haugestøl VVS

Daglig leder og eier av Haugestøl VVS AS Kjell Rune Kilen på inspeksjonsrunde ifb med boring av energibrønner til energisentralen som bygges på Høgvoll. Sør-Norsk Brønnboring borer nå ned brønner på ca 220 meter i fjell, som gjør at vi kan hente grunnvarme som vil dekke 40-60% av det totale energibehovet bygget har.

For en vanlig familie så vil de kunne spare mye penger hvert år, som følge av at de slipper å betale nettleie, i tillegg til å kjøpe strøm. Dette er også en enda mere lukrativ investering nå som energiselskapene i tillegg gjeninnfører effekttariff, som gjør at strøm forbruk kan bli dyrt fremover.

Bygget er energi- og miljøeffektivt Det er nok få som egentlig forstår hva som skjer på Høgvoll, en ting er FNs bærekrafts mål hvor dette med tilgang til pålitelig, bærekraftig og moderne energi er viktig mål, men her har utbygger tatt et nasjonalt ansvar for miljøet, som igjen vil redusere bo- kostnadene for de som bor i bygget, i tillegg vil et bygg med en slik energisentral være lukrativt å eie. 

Energisentral i kjelleren Energiforsyning er bergvarmepumpe med elektrokjele(r) for spisslaster. Dette betyr i praksis at mye av energibehovet for oppvarming av leilighet og oppvarming av varmt vann, skjer i energisentral.
Dette er velprøvd teknologi som er kostnadseffektiv og stabil å drifte.
Det monteres egen energimåler i alle eierseksjoner, hvor forbruk prises til selvkost fastsatt av Høgvoll Sameie. Dvs. alle som kjøper leilighet i Høgvoll vil eie sin andel av energisentralen, denne er alt betalt for i kjøpesummen, og styres og forvaltes av boligsameie. Så slik sett så får man mye for pengene om man begynner å regne dette om til årlig besparelse kontra strøm og nettleie.

Dette er et forgangsbygg for hele regionen, og det er moro å få jobbe med prosjekter som har fokus på gjennomgående kvalitet sier daglig leder av Haugestøl VVS AS som leverer Energisentralen i Høgvoll AS, og vil også være de som monterer anlegget i leilighetene.

Haugestøl VVS AS arbeider innenfor nybygg, modernisering og service. Selskapet var tidlig ute med å prosjektere og levere energisentraler, som er et viktig element for bærekraft og miljø. Haugestøl legger stor vekt på kvalitetssikring og kompetanse.

Spørsmål:
• Kjell Rune Kilen – Haugestøl VVS AS, Tlf 911 01006

Spørsmål:
• Ole Christian Aa Bakås, Høgvoll AS, Tlf 473 76800

Flere blogginnlegg